Најава почетна конференција пројекта NeoLIFE
27/02/2019

Најава почетна конференција пројекта NeoLIFE

Почетна конференција пројекта “Нови живот неолитског наслеђа у препознатим природним подручјима од великог значаја – NeoLIFE одржати 6. марта 2019. године са почетком у 11.00 часова, у Свечаној сали Градске куће, улица Димитрија Туцовића 52, у Ужицу.

Град Ужице у партнерству са Градом Тузла, Општином Милићи и Уметничком школом из Ужица, кроз ефикасну сарадњу на ревитализацији културног наслеђа Златиборског округа и Тузланског кантона, допринеће унапређењу културног идентитета прекограничног подручја током 18 месеци спровођења пројекта.

Финансирање и реализација пројекта одвија се у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина из Инструмента претприступне помоћи Европске уније (ИПАII), преко Сектора за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (ЦФЦУ) Министарства финансија Републике Србије.

Изградњом археолошког музеја из доба неолита у клисури реке Ђетиње у Ужицу и унапређењем садржаја постојећег археолошког парка – неолитског сојеничког насеља Паноника и Геолошког музеја у Тузли, тежи се очувању и туристичкој промоцији културног и историјског наслеђа градова Ужице и Тузла из периода неолита.