Награђени најбољи ученици на литерарном конкурсу „Мудрости старих за искуства младих“
21/11/2022

Награђени најбољи ученици на литерарном конкурсу „Мудрости старих за искуства младих“

Поводом 20. новембра Светског дана детета, проглашени су најбољи учесници литерарног конкурса под називом “Мудрости старих за искуства младих” који је по први пут организован у периоду од 5. до 25. октобра текуће године, као део пројекта “Мудрости старих за искуства младих”, који реализује Удружење “РАЗВОЈ УЕ” уз подршку Града Ужица, кроз Програме организација цивилног друштва за 2022. годину.

Прво место је освојила Невена Станојевић, ученица II разредa ОШ “Миодраг Миловановић- Луне” Каран. Друго место припало је Вањи Цвејовић, IV-4 ОШ “Душан Јерковић” Ужице а треће Невени Миловановић, ученици IV разредa ОШ “Миодраг Миловановић” ИО Рибашевина.

Похваљени су и радови ученица Сташе Станчић (II разред ОШ “Миодраг Миловановић Луне”Каран), Љубице Стевановић (IV3 ОШ “Душан Јерковић” Ужице) и Ленке Симић (III5 ОШ “Душан Јерковић Ужице)

Осим најбоље оцењеним ученицима, књиге ће бити уручене и библиотеци ОШ “Миодраг Миловановић Луне” чији ученици су учествовали у највећем броју.

Награду ће добити и Марица Вукић, одељенски старешина IV разреда ове школе у ИО Рибашевина.

На конкурс је стигло 29 радова ученика од I до IV разреда основних школа “Душан Јерковић”, “Стари град”, “Слободан Секулић” и “Миодраг Миловановић Луне”, али и ученика који ову школу похађају у издвојеним одељењима у Трнави, Луновом Селу и Рибашевини.  Радове је прегледао жири у саставу проф. др Љиљана Костић, професорка Књижевности са методиком наставе Педагошког факултета у Ужицу, Милена Гудурић, професорка разредне наставе у ОШ “Нада Матић” и Биљана Кузмановић, председница Удружења „РАЗВОЈ УЕ“.

О времену доделе захвалница и награда победници конкурса биће благовремено обавештени.
Награђени и похваљени радови биће објављени током децембра 2022. године на порталу www.vodiczastare.rs и www.uzickarepublikapress.rs.

Подсећамо, циљ конкурса „Мудрости старих за искуства младих“ је подстицање размишљања и стваралаштва на тему положаја старих у непосредном окружењу и уопште у друштву. Идеја је да се кроз литерарни конкурс повежу две најосетљивије групе у нашем друштву, стари и деца, како би утицали на развијање толеранције међу онима који су стварали и популацијом којој у будућности остаје град.