На затварању Божићног трга испуњене "Божићне жеље" најмлађих Ужичана
19/01/2020

На затварању Божићног трга испуњене “Божићне жеље” најмлађих Ужичана

Након нешто мање од месец дана, колико је трајала манифестација Божићни трг, на његовом затварању подељени су поклони најмлађим Ужичанима који су од 4. до 7. јануара на паноу на Тргу цртала своје Божићне жеље.

Поклоне за тридесет наших најмлађих суграђана, који су цртајући исказали своје жеље, поделио је градоначелник Ужица Тихомир Петковић:

“Потрудили смо се да ове године Божићни трг садржајно буде прилагођен свим узрастима и да има пуно различитих активности и срећни смо што је манифестација имала доста посетилаца. Малишанима смо поделили поклоне које су они цртајући пожелели, тако да је свакоме од њих испуњена Божићна жеља.”

Помоћник градоначелника Немања Нешић је истакао да је манифестација протекла јако успешно:

“У 28 дана, колико је трајао овогодишњи Божићни трг, имали смо десет излагача, једанаест анимација за децу, шест јако посећених догађаја у Народном позоришту, два велика концерта, бројне друге догађаје у време Божићних празника и једну прелепу акцију Моја Божићна жеља, затим вечери посвећене Слободи, Злакуси и Жестивалу.”

“Генерални утисак је, након затварања манифестације која је имала 27 различитих активности, да напредујемо из године у годину и као што смо и очекивали овогодишња манифестација је била знатан искорак са амбицијом да Божићни трг који ће бити одржан крајем ове године буде и у програмском и организационом делу још бољи”-рекао је Нешић.