"На правом путу", премијерно широм Србије и региона
08/06/2022

“На правом путу”, премијерно широм Србије и региона

Свечана премијера филма Црвеног крста Ужице  „На правом путу“  одржана је 13. маја у Краљеву у препуној сали Мултимедијалног  центра “МР КВАРТ“. У петак 10. јуна филм ће премијерно бити приказан публици у Обреновцу, а 23. јуна на Охриду и то на македонском језику. Филм настао 2019. године у оквиру програма „Промоција хуманих вредности“, чији циљ је превенција вршњачког насиља, пети је филм који је настао у продукцији ужичког Црвеног крста.

Овај играни филм, као и програм има за циљ смањење насиља међу младима, промоцију толеранције, ненасилне комуникације и родне равноправности, превенцију дискриминације и насиља путем електронских медија. Рађен је по сценарију Александра Шеврта у режији Владимира Курћубића, а у филму играју Александра Манасијевић, Душан Радојичић, Бранислав Љубичић, Тијана Караичић, Сергеј Трифуновић, Слободан Љубичић, Дивна Марић, Радомир Лазаревић, Момчило Мурић, Никола Смиљанић, Јанко Радишић, Ивана Милчановић, Андријана Шеврт и Матија Николић.

Сви актери на филму, како глумци и статисти, тако и технички део екипе, све су одрадили волонтерски, без икакве материјале надокнаде. Своје време и професионално знање и вештине, дали су у сврху подршке програму промоције хуманих вредности и његовог циља.

Филм “На правом путу” премијерно је приказан у Ужицу 30. октобра 2019. године. Пандемија ковида зауставила је промотивне активности, које су ових дана интезивиране, па ће публика широм земље и региона у наредним месецима имати прилику да погледа ново остварење ужичког Црвеног крста.