На јесен трећа фаза радова на реконструкцији Зелене пијаце Липа
22/07/2020

На јесен трећа фаза радова на реконструкцији Зелене пијаце Липа

Друга фаза радова на реконструкцији Зелене пијаце “Липа” одвија се без већих проблема и у складу са планираном динамиком, а објекат око 600 м2 биће ускоро завршен.

Према речима Мирјане Радивојчевић извршне директорке „Биоктоша“ друга зграда је укровљена и унутра су урађени груби радови.

Вредност радова друге фазе је око 32 милиона динара

“Очекујемо даљи наставак радова на фасади и на унутрашњем уређењу саме зграде. Вредност радова је око 32 милиона динара и надамо се да ће у предвиђеном року зграда бити завршена.”

Радове на другој фази, Јавно комунално предузеће “Биоктош” финансира из сопствених средстава. У плану је да у приземљу буду локали за изнајмљивање, а на спрату робна пијаца чиме ће бити решен дугогодишњи проблем продаваца на Робној пијаци “Међај”, који су се жалили због неатрактивне локације и пада продаје. У обе зграде биће око 60 локала за издавање.

Директорка Радивојчевић истакла je да је расписан оглас за издавање локала, али због тренутне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом издато је 6, а усељено 3 локала.

“Било је очекивати да ће се мали број људи јавити и уселити у локале обзиром на тренутну ситуацију. Надамо се да ћемо издати све локале у неком бољем времену и здравственој ситуацији.”

У обе зграде биће око 60 локала за издавање

У плану је било да у току ове године буде завршена и трећа фаза радова, која је предвиђала покривање Зелене пијаце. Радивојчевић наводи да због тренутне епидемиолошке ситуације где пројектанти не могу да изађу на терен и прикупе одређене податке очекује да ће до краја августа бити завршен пројекат и да ће проћи процедуру око издавања дозвола за почетак радова.

У реконструкцију Зелене пијаце “Липа” биће уложено око 100 милиона динара, за прву и другу фазу новац је обезбеђен и за сада то неће негативно утицати на пословање Јавног предузећа “Биоктош”. Од епидемиолошке ситуације у наредном периоду, зависиће финансирање треће фазе.

Извор: ТВ5/Град Ужице