Моје је право да живим срећно и здраво
12/10/2018

Моје је право да живим срећно и здраво

Ужице, 12. октобар: У оквиру програма обележавања Дана града, данас су додељене награде ученицима чији су радови били најбољи на ликовном и литерарном конкурсу “Моје је право да живим срећно и здраво”. Заменик градоначелника Немања Нешић уручио је награде најбољим учесницима овог конкурса који је у оквиру Дечије недеље расписао Центар за социјални рад Ужице. Награде су обезбедили град Ужице, Народно позориште, Народна библиотека, Дечије одмаралиште Златибор и Велики парк.

Честитајући награђенима и свим учесницима конкурса, Нешић је рекао да тема одражава стремљења градске власти да се младим суграђанима учини што срећније и здравије детињство:

“Трудимо се да створимо услове за нормално одрастање наших најмлађих суграђана, одрастање које треба да протиче без насиља и да буде у духу савременог друштва. Оно на чему радимо као локална самоуправа је да подржавамо институције које раде у овој области.

Град Ужице има могућности и да подржи тежњу да одрастање буде реализовано без физичког и психичког насиља. Неке од ствари које смо предузели и које ћемо предузети у том правцу су повећање безбедности и превентивног деловања кроз увођење система видео надзора над неким деловима града, установљавање једносменског рада у образовним установама где је то могуће.”

Испред организатора, Центра за социјални рад, поздрав и честитке упутила је директор Ана Урошевић која је подсетила да су деца најрањивија категорија:

“Дечија недеља јесте прилика да се допринесе развоју једног толерантног и мултикултурног друштва које ће бити одговорније према сваком појединцу и према сопственој будућности. Захвалност дугујемо деци која су учествовала на конкурсу, као и локалној самоуправи која је препознала значај и важност ових актуелних тема и подржала нашу активност.”