Министарка Ирена Вујовић посетила Ужице
26/01/2021

Министарка Ирена Вујовић посетила Ужице

Приликом данашње посете Ужицу министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се са руководством Града. Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић известила је министарку о активностима на пројекту стабилизације и проширења тела депоније Дубоко, за који је Министарство заштите животне средине издвојило 96 милиона динара.

Руководство Града на састанку са министарком Иреном Вујовић

Министарка је упозната и са другим важним пројектима везаним за депонију чија реализација је веома битна: изградња постројења за пречишћавање отпадних вода са тела депоније, унапређење и модернизација центра за селекцију отпада, изградња постројења за механички третман отпада које би смањило количину отпада који се депонује на тело депоније за 60 %.

Након састанка министарка Вујовић обишла је тело депоније Дубоко

Тема данашњег састанка било је и утврђивање модела подршке Министарства пројектима чијом реализацијом се побољшава квалитет ваздуха у нашем граду, било да је то кроз конверзију јавних котларница на еколошки прихватљиве енергенте или субвенцију за замену котлова у индивидуалним домаћинствима.

Подсећамо да је Ужице већ две године заредом користило средства Министарства заштите животне средине за пошумљавање и том приликом је засађено око 36000 садница на око 14,5 ha територије нашег града, па је и то била једна од тема за разговор.