Министар Удовичић на тренингу ужичких параолимпијаца
12/06/2020

Министар Удовичић на тренингу ужичких параолимпијаца

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је данас тренингу ужичких параолимпијаца и том приликом разговарао са њима о важности даље сарадње на унапређењу система спорта и спортске инфраструктуре и о стварању нових могућности за развој младих спортиста.

“Наш циљ је да се омогући свима, у Ужицу и у било ком делу Србије, да у свом граду, у својој општини имају развијену спортску инфраструктуру, да могу да се баве спортом и рекреацијом.

Драго ми је да сам данас у прилици да разговарам са својим пријатељима спортистима, садашњим и будућим шампионима у параолимпијском спорту. Управо спортисти, као што су они, пример су свима нама и слоган који смо заједно покренули, да су они шампиони сваког дана, нешто је што би требало све нас да краси заједно у свим друштвеним аспектима и нешто што треба да нас води кроз живот. Порука коју они шаљу, не кроз спортска достигнућа, већ кроз своје одлуке које су донели, а то је да се искажу и покажу у нечему као што је спорт, снажније је и јаче од свих оних медаља које су освојили. Освојили су много медаља, прво Милош Зарић, сада и као тренер и као спортиста, онда и сви спортисти који су кренули видевши њега да је направио, управо одавде из Ужица, најбоље светске резултате и да је постао први на свету управо са једног стадиона као што је овај у Ужицу” – рекао је Удовичић.

“Заједно са нашим партнерима из Европске уније у плану је да се до краја године заврше и два дечија игралишта у вредности од 9,5 милиона динара, да дамо могућност и најмлађима да у Ужицу имају најбоље услове да се баве рекреацијом и спортом. Сваким улагањем у спорт очекујемо да ће се вишеструко вратити кроз већи број деце у систему спорта, а онда и кроз боље резултате” -навео је Удовичић.

Ужички параолимпијац Милош Зарић је пожелео добродошлицу гостима и захвалио се министру Удовичићу што је дошао на тренинг ужичких параатлетичара, а захвалио се и градском руководству на условима које су обезбедили за њихове тренинге.

“Много нам значи што се завршава спортска хала у Крчагову где ћемо имати бацачко место за параолимпијце. Надамо се да ћемо имати још више успеха у параолимпијском спорту и да ће Западна Србија бити још јача по том питању” – истакао је Зарић.

Након посете параолимпијцима, Удовичић је обишао радове на изградњи спорстке хале у Крчагову, за коју је Град Ужице добио 601 000 евра од Министарства за омладину и спорт и која ће до краја године бити на располагању ужичким спортистима.