Министар туризма и омладине Хусеин Мемић у посети Ужицу
16/12/2022

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић у посети Ужицу

“Град Ужице је одличан пример како се праве и реализују добри и одрживи пројекти”, истакао је министар туризма и омладине Хусеин Мемић након обиласка коначишта “Град” у коме су управо завршени радови на проширењу капацитета, заједничким средствима министарства, града и ТО Ужице. Министар је овом приликом у пратњи сарадника и градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић у Омладинском клубу разговарао са волонтерима Канцеларије за младе.

“Интересовања младих разликују се од града до града, а са младима из Ужица било је задовољство разговарати о пројектима и начинима за финансирање њихове реализације. Буџет за младе увећан је за наредну годину и ја позивам волонтере Канцеларије за младе, али и остала удружења младих да аплицирају за средства”.

У наредној години републичким буџетом планирана су већа издавајања и у области туризма, а према речима министра Мемића за развој туристичке инфраструктуре опредељено је 822 милиона динара.

“Коначиште “Град” за мене је пројекат који треба да буде пример како други градови и друге општине да аплицирају према миистарству. Невероватно звучи али је истина да један објекат овако изгледа са само три запослена и ја вам на томе искрено честитам. Драго ми је што је Министарство туризма и омладине учествовало у реализацији пројекта, а ове године и у проширењу капацитета. 122 милиона динара уложено је у туристичку инфраструктуру Ужица од 2015. године до данас и та средства искоришћена су на најбољи могући начин. Сигуран сам да ће добра сарадња бити настављена и у наредном периоду, јер Ужице реализује добре и одрживе пројекте”.

Уз захвалност министру на посети и подршци градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић подсетила је да је град имао подршку овог министарства и у реконструкцији Старог града, ужичког одмаралишта “Голија” на Златибору као и у промоцији Мокре Горе и свих осталих туристичких локалитета у граду.

“За радове на проширењу за две смештајне јединице овде у коначишту министарство је определило седам милиона динара, град 2,4 милиона а Туристичка организација Ужице 1,3 милиона динара. То што проширујемо капацитете значи да нам недостају и да град Ужице из годину у годину бележи све већи број турста и посетилаца који остварују значајан број ноћења. Управо због њих радимо и на унапређењу туристичких садржаја. Знајући да је развој туриза од огромног значаја за даљи развој нашег града кроз стретешки докумет План развоја града Ужица за период 2023-20230 предвидели смо и планирали низ активности које ће нас водити у смеру искоришћења свих капацитета које имамо, а није их мало, ако знамо да је Ужице град који баштини богату историју, културу и традицију”.

Коначиште „Град“ је отворено 2017. године. После проширења капацитета располаже са осам смештајних јединица.