Милован Веснић проглашен за спортисту 2020. године у Ужицу
03/03/2021

Милован Веснић проглашен за спортисту 2020. године у Ужицу

Аутомобилиста Милован Веснић проглашен је од стране Спортског савеза за спортисту 2020. године у Ужицу. Најуспешнији спортски клуб је Стрељачки клуб Алекса Дејовић, а најбољи тренер је Милош Ршумовић из Карате клуба Ужице.

Како за сајт Града Ужица истиче Драгиша Кузмановић , генерални секретар Спортског савеза Ужице, проглашени су и најбољи у млађим категоријама, па је тако каратисткиња Александра Рогић најбоља пионирка, каратисткиња Лидија Трмчић најбоља кадеткиња, а кошаркаш Чедомир Матић је најуспешнији јуниор . Најбољи спортиста са инвалидитетом је Ненад Јеремић.

Награда за животно дело биће уручена дугогодишњем председнику Одбојкашког клуба Јединство Миловану Бошковићу.

У осталим категоријама награђени су Цест ла вие за помоћ у раду млађих категорија у фудбалу, Мирослав Кујунџић као најбољи спортски радник, Александар Пековић за наставно васпитни рад, и Драган Петронијевић , сниматељ ТВ 5.

Специјална признања припала су кошаркашким судијама Луки Манојловићу и Немањи Пејићу.

Због актуелне епидемиолошке ситуације , додела признања и награда обавиће се када се за то стекну услови на пригодној свечаности, коју традиционално организује Спортски савез Ужице уз финансијску подршку Града Ужица.