"Михољски сусрети села" у Кремнима у суботу 30. октобра
25/10/2021

“Михољски сусрети села” у Кремнима у суботу 30. октобра

Чувари традиције свих генерација свих ужичких села окупиће се у суботу 30. октобра у Кремнима на првим “Михољским сусретима села”. Ова манифестација, коју је финансијски подржало Министарство за бригу о селу са 500 хиљада динара, а чији је организатор Град Ужице има за циљ обогаћивање друштвеног и спортског живота становника у нашим селима, неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.

Драмска уметност, књижевност, литерарне вештине али и такмичења у певању, рецитацији, сликању, биће заступљени током ове једнодневне манифестације. Наравно, планирана су и спортска такмичења, промоција  старих заната и културно-уметничке баштине, израда уметничких и предмета домаће радиности, као и остале активности у којима становници наших села могу показати своја знања и вештине.

Свечано отварање планирано је у суботу 30. октобра у 10 часова у дворишту ОШ “Богосав Јанковић” у Кремнима, а све заинтересоване екипе могу се пријавити истог дана до 9:45 часова. Поред представника Града очекује се и присуство представника Минстарства за бригу о селу, великог броја учесника и посетилаца.