Михајловићева: 5,5 милијарди уложено у путеве Златиборског округа
22/02/2019

Михајловићева: 5,5 милијарди уложено у путеве Златиборског округа

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је  да очекује да ове године буде завршена пројектна документација за изградњу тунела Кадињача, на којем би радови могли да почну 2020. године.

“У целом Златиборском округу, само у редовно одржавање путева, уложено је у претходне четири године око 3,6 милијарди динара, а са другим рехабилитацијама које су рађене, уложено је око 5,5 милијарди динара”, рекла је Михајловићева новинарима у Бајиној Башти, где је заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем разговарала са начелником Златиборског округа Бобаном Перишићем и челницима локалних самоуправа из Златиборског округа.

Она је навела да се завршава пројекат за тунел Кадињача, који ће ускоро бити на ревизионој комисији: “То значи да ћемо ове године имати завршену пројектну документацију, и да ће онда Влада и Министарство радити на проналажењу начина финансирања.”

Траса тунела испод Кадињаче

Михајловићева је истакла да кроз Златиборски округ пролазе и нови ауто-путеви који се граде: “Предстоји почетак изградње ауто-пута Прељина-Пожега, дужине 30,9 километара, деоница на којој једну трећину трасе чине тунели и мостови. Такође, са турским „Ташјапијем“ радимо на пројектној документацији за ауто-пут Београд-Сарајево. На деоници Сремска Рача-Кузмин очекујемо средином године почетак радова, а на деоници Пожега-Котроман није могуће пре средине идуће године да почне градња, због израде пројектне документације.”

Министарка Михајловиће је навела и да ће у оквиру реконструкције барске пруге бити реконструисане и железничке станице које се налазе уз пругу.