Матурантска журка хуманитарног карактера
25/05/2018

Матурантска журка хуманитарног карактера

На конференцији за новинаре одржаној данас у Градској кући поводом организације матурантске журке у Градском културном центру, чланица Градског већа Марија Трмчић Богојевић је истакла да су коначно дефинисани сви детаљи везани за организацију као и да су на састанцима са Саветом родитеља и Унијом студената одржаним у току јучерашњег дана решене све недоумице везане за ову журку.

Чланица Градског већа задужена за друштвене делатности Марија Трмчић Богојевић

“Драго ми што могу да кажем да смо нашли идеално решење за организовање матурантске журке и  да смо успели да усагласимо све жеље и потребе како матураната тако и родитеља. Током јучерашњих састанака Град је донео одлуку да ће стати иза матураната и помоћи комплетну организацију. Добили смо пуну подршку парламената свих средњих школа, Уније студената и Савета родитеља како би све прошло у најбољем реду” рекла је Марија Трмчић Богојевић и додала да ће Град сносити трошкове организације. “То подразумева плаћање трошкова везаних за ангажовање ди џеја и професионалног обезбеђења чији износ је око 40 000 динара док ће обзиром да је журка добила хуманитрани карактер, изнајмљивање простора у Градском културном центру бити без надокнаде”, рекла је Трмчићева.

“Матуранти су се преко својих средњошколских парламената изјаснили да би желели да ова журка има и хуманитарни карактер и да се новац који је дат као аконтација не враћа већ да се донира. Наш предлог је да се донира Центру за вантелесну оплодњу, за набавку ултразвучног апарата али о томе ће одлучити матуранти”, рекао је Зоран Миловановић у име Савета родитеља.

Председник Савета родитеља Града Ужица Зоран Миловановић

Сваки учесник до сада је дао по 400 динара, и по речима Миловановића, уколико неко од матураната не жели да донира новац биће му враћен.

Подсетимо, Град Ужице је прихватио иницијативу Савета родитеља и одлучио да финансира трошкове организовања журке, након њиховог негодовања због цене која је била предложена од стране Уније студената а која је износила 800 динара по матуранту, што је био неповољан износ у односу на цену претходних година која је износила од 300 до 500 динара.

Унија студената Ужица којој су се матуранти првобитно обратили за помоћ у организацији журке биће такође један од организатора.

Матурантска журка је у понедељак, 28. маја после 12 часова.