Марина Лазић прва до Часног крста
19/01/2020

Марина Лазић прва до Часног крста

Дванаесту годину заредом, на Градској плажи у Ужицу на велики хришћански празник Богојављење, плива се за Часни крст. Ове године за Крст је пливало 77 учесника, међу којима су и две даме и управо једна од њих, Марина Лазић, која је рођена пре 35 година на данашњи дан, прва је допливала до Часног крста.

“Данас је диван дан, данас је мој рођендан. Велика је част пливати за Часни крст. Мени се испунила вишегодишња рођенданска жеља и сада у миру могу да прославим свој рођендан. Вода је била одлична и није тако страшно као што људи причају, може да се поднесе. Ово је препорука за све храбре људе”-навела је овогодишња победница Марина Лазић.

Победница је награђена и дукатом, који је донација златаре „Карат“, као и поклоном Благодарственог фонда Светог Георгија из Санкт Петербурга који је даривао крст на ланцу и Богојављенску грамату. Свим осталим учесницима подељене су захвалнице.

Под покровитељством Града Ужица, организатори дванаестог Богојављенског пливања били су СПЦ и ЈП Велики парк, који су имали помоћ ужичког Црвеног крста.

Пливању је претходила литија кроз град која је кренула од цркве Светог Марка и поред цркве Светог Ђорђа до Градске плаже.