"Мали Јоаким" у Народном позоришту
15/10/2018

“Мали Јоаким” у Народном позоришту

Ужичко Народно позориште од данас је домаћин Фестивала професионалних позоришта за децу и младе “Мали Јоаким“. Наредних седам дана ужички малишани моћи ће да уживају у дечијим представама које су у професионалним позориштима настале у протеклих годину дана.

На свечаном отварању данас у подне, најмлађим Ужичанима се обратио заменик градоначелника Ужица Немања Нешић:

“Чињеница да ће наш град бити домаћин фестивала “Мали Јоаким” посебно нас радује, јер деца на нашим просторима ретко посећују позориште, што би свакако требало да се мења. Сусрет са театром у детињству може бити од пресудног значаја за подстицање дечије радозналости и маште и формирање става према уметности уопште. Деца по својој природи свет око себе сагледавају и доживљавају кроз игру, а од свих облика уметности драмска им је најближа. Кроз њу деца откривају сама себе, свет који их окружује, истражују своје понашање и односе са светом, откривају стварност, уочавају шта је битно”, рекао је Нешић.

“Дете не може само себе да поведе у позориште. Зато позивам маме и тате, баке и деке и све остале који су најмлађима блиски да поведу децу у Народно позориште у Ужицу наредних дана. Имаће прилику да погледају најбоље позоришне представе намењене деци и младима.  Пружимо деци могућност да заволе позориште, да остваре своје право на учешће и уживање у култури”, навео је Нешић.

Првог дана фестивала на програму је прва такмичарска представа “Дамојед“, Првог приградског позоришта из Лазаревца. Репертоар за нередне дане погледајте ОВДЕ.