Максимовић: "Започели смо решавање проблема канализације у Турици"
21/06/2019

Максимовић: “Започели смо решавање проблема канализације у Турици”

Град Ужице је у претходном периоду уложио велика средства за изградњу кишне канализације на својој територији. Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој је навео да је прошле године урађена кишна канализација у улицама Кнеза Лазара, 1300 каплара, Милоша Обреновића, Мајданској, део канализационе мреже у Севојну.

“Ове године смо из буџета града издвојили средства за изградњу кишне канализације у Улици Иве Андрића у Турици. Та инвестиција, у коју је укључена и комплетна реконструкција улице са тротоарима, вредна је око 400 000 евра”, навео је Максимовић. Почетак радова се очекује по завршетку тендера и избору извођача.

Улица Иве Андрића у Турици биће комплетно реконструисана

“Осим у овој улици, када је реч о Турици упоредо се раде и пројектно-техничка документација кишне канализације у Радничкој улици и Улици Душана Поповића”, рекао је Максимовић и додао да је за изградњу кишне канализације у целој Турици неопходно око 3 милиона евра.

Максимовић је навео и да је за решавање проблема са фекалним колектором у Турици фирма Омега пројект урадила техничку документацију која показује да је за реконструкцију тог колектора неопходно око 500 000 евра. У ту цену је, по речима Максимовића, осим реконструкције колектора укључена и изградња потпорног зида који је неопходан, решавање имовинско-правних односа, изградња приступне саобраћајнице и изградња препумпне станице. “Планирамо да постојећу пројектну документацију препакујемо и да наредне године конкуришемо за средства за ову инвестицију код Канцеларије за јавна улагања”, рекао је Максимовић.