Магнетне резонанце стижу у ЗЦ Ужице у наредних месец дана
08/11/2023

Магнетне резонанце стижу у ЗЦ Ужице у наредних месец дана

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима присуствовала је састанку уприличеном у Влади Републике Србије, поводом реализације пројекта набавке магнетних резонанци и мамографа за здравствене установе. Поред представника Владе и 10 локалних самоуправа састанку су присуствовали и представници Министарства грађевинарства, Министарства здравља и директорка РФЗО Сања Шкодрић.

Договорено је да се успостави најбоља могућа координација између Владе, Министарства здравља и локалних самоуправа како би се у најбржем року припремила неопходна документација за издавање грађевинских дозвола и постављање магнетних резонанци и мамографа.

Завршени су тендери за набавку апарата и у наредних 10 до 15 дана очекује се потписивање уговора. Упоредо са тим радиће се пројектна документација, испорука и уградња опреме, уз свакодневни комуникацију на релацији између Министарства здравља, локалних самоуправа и здравствених установа. Према очекивањима реализција овог веома значајног пројекта биће завршена за 30 дана.