Летња школа роботике у Градском културном центру
24/07/2023

Летња школа роботике у Градском културном центру

Љубитељима рачунарских наука, роботике и програмирања, Градски културни центар омогућио је да похађају и развију своја знања и интересовања из ове области у Летњој школи роботике и програмирања. Према речима Филипа Баралића директора ГКЦ-а ученици ужичких основних школа већ су показали изузетно знање и освајали престижне награде на домаћим и такмичењима у иностранству.

“Жеља нам је да деци омогућимо да развијају дигиталну писменост и унапређују знања стечена у школи. Важно је нагласити да су радионице бесплатне и да ће се радити у групама. Прву групу чиниће ученици трећег и четвртог разреда основне школе, док је друга група предвиђена за ђаке петог, шестог и седмог разреда основне школе”.

“Конкретно радимо два програмска језика Scratch и Python “, каже Јелица Стевановић наставница информатике и рачунарства, која ће водити Летњу школу роботике и рачунарства.

“Деца ће научити да програмирају функционално, за разлику од онога што раде у школама, где је све на папиру и везано је за неку замишљени лик који се покреће на позорници. Овде ће конкретно управљати дигиталним уређајем односно мБот и микро Бит-ом. То су едукативни роботи који су намењени за развој логичког програмирања, односно развој логике код деце. Научиће сложене елементе програмирања, а да притом све то њима делује као игра”.

Летња школа роботике почиње данас. Реализоваће се у периоду од 24.јула до 4.августа и од 2. до 15. августа у времену од 18 до 20 часова.

Заинтересовани могу се пријавити на линку: https://forms.gle/LuYGGqABbwt9pbBm7 или путем мејл адресе: jelica.stevanovic@msue.edu.rs.