„Креативно менторство” у Градском културном центру
05/10/2017

„Креативно менторство” у Градском културном центру

Дан након промоције у Зајечару, у четвртак 5. октобра тим „Креативног менторства” стиже у Ужице где ће у Омладинском клубу Градског културног центра (Трг Светог Саве 11) од 18 часова, представити програм и конкурс четвртог циклуса „Креативног менторства”.

„Креативно менторство” је јединствени програм који постоји у Србији од 2012. године и пружа могућности за лични и професионални развој будућих лидера у области културе промовишући менторство као метод доживотног учења и размене знања и искуства између етаблираних стручњака, ментора, и будућих професионалаца, ментија.

Кроз „Креативно менторство“ талентоване, посвећене и ангажоване младе особе активне у области културе бивају повезане са одговарајућим менторима у односу на своје потребе и интересовања, а кроз низ активности, тренинга и догађаја стичу увиде, контакте и информације до којих сами не би дошли.

У претходна три циклуса програма ментори/ке су били врхунски домаћи и страни професионалци, између осталих: Јасна Димитријевић, директорка Задужбине Илије М. Коларца, Аида Ћоровић, активисткиња за људска права, Душан Томић, партнер у КПМГ, Тони О`Брајан, некадашњи директор British Council-а за Западни Балкан, Мете Кјуел Нилсен, бивша амбасадорка Данске у Србији, Марија Десивојевић Цветковић, потпредседница Делта Холдинга, Маја Лалић, креативна директорка Миксера, Олга Свобода, директорка GI Group HP Solutions, Бранко Димитријевић, професор и теоретичар уметности, Милан Петровић, председник Српске асоцијације менаџера, Хелен Ларшон, бивши аташе за културу Амбасаде Шведске у Београду, Борут Вилд, један од водећих графичких дизајнера у региону и професор на ФМК, и други.

Конкурс за нови циклус програма „Креативно менторство” трајаће од 28. септембра до 19. октобра и намењен је перспективним професионалцима у области културе из целе Србије заинтересованим за менторску подршку њиховим пројектима, иницијативама и личном и професионалном развоју.

Заинтересовани за учешће у програму треба да попуне пријавни формулар (Google Form) који је објављен 28. септембра, и да пошаљу ажурирану биографију (CV) на српском језику на info@kreativnomentorstvo.com

Покровитељи четвртог циклуса “Креативног менторства” за сада су Coca Cola Hellenic, Министарство културе и информисања, Ерсте Банка Србија, Амбасада Шведске у Србији и Француски институт у Србији.

Детаљне информације за учешће на конкурсу можете наћи ОВДЕ