"Копелија" у Народном позоришту Ужице
01/04/2024

“Копелија” у Народном позоришту Ужице

У оквиру манифестације Ужице-Престоница културе Србије у уторак 9. априла са почетком у 20 часова на Великој сцени Народног позоришта Ужице, биће изведен балет Леа Делиба КОПЕЛИЈА у кореографији Љубинке и Петра Добријевића.

фото Жељко Јовановић

У тој светлуцавој причи о магији и превари пуној чаролије и романтике, у декору Мираша Вускановића и костимима Катарине Грчић Николић, главне улогу су поверене Теодори Спасић (Сванилда), Леву Семенову (Франц) и Јовици Бегојеву (Копелијус). У представи учествује целокупни ансамбл Балета.

Фото Жељко Јовановић

КОПЕЛИЈА је раскошан балет, препун маште и ведрине, са очаравајућом музиком – мешавином француског романтичарског и руског неокласичног стила,  која као  инспирацију покрету, доноси широку, величанствену палету играчких бравура које публику, од оне најмладје, па до балетских сладокусаца, ниједног тренутка не остављају равнодушном.

Цена улазнице је 1000 динара, а сва средства од продатих карата биће уплаћена за потребе лечења на рачун  Јелене Луковић из Ужица.  Продаја на билетарници позоришта радним данима од 14 до 20 часова.

Фото Жељко Јовановић

Дођите да заједничким снагама и хуманим гестом помогнемо нашој суграђанки !