Концерт Николе Пејаковића Коље
06/05/2019

Концерт Николе Пејаковића Коље

Музичар Никола Пејаковић Коља наступиће у Ужицу 18. маја, у 21 час у Градском културном центру.

Улазница за концерта аутора култне песме “Ужички хероин” кошта 800 динара од 23. априла на благајни Градског културног центра Ужица. Уколико их остане на дан концерта на улазу ће коштати 1.000 динара.

“Ужички хероин” је био објављен на првом албуму “Мама, немој плакати” (2001), и брзо је постао једна од најпрепознатљивијих Кољиних ствари, коју фанови и даље различито ишчитавају, док публика грлено пева рефрен на сваком његовом концерту. Ужицу се Коља вратио и на новом албуму “4 Прста” (2018) у песми “Сваку ноћ је исти мрак” и стиховима:

“Улице су пуне блата
А блато мртвих птица
Свако гледа своје дупе
Одавде до Ужица”.

Протекле зиме гитариста и певач Коља је одржао три распродана концерта у Београду (Комбанк дворана и клуб “Фест”) и потом у Новом Саду (Студио М), а сада су на реду пролећне свирке у Крагујевцу и Ужицу, где наставља промоцију “4 Прста”, уз подршку гитаристе и продуцента Воје Аралице, клавијатуристе Ивана Алексијевића Панчевца, контрабасисте Милана Павковића и бубњара Дуце Иванишевића.

Успешно се надовезавши на албуме “Коља” (2009) и “Гробовласници” (2013), Коља је са “4 Прста” на најбољи начин наставио једну од најупечатљивијих кантауторских каријера на овим просторима, што се може чути и у песмама “Може мало сутра”, “Ала је леп овај свет”, “Убио сам жену коју волим”…