Концерт: Чврге
21/12/2019

Концерт: Чврге

Бенд “Чврге” одржаће концерт у Градском културном центру у суботу 28. децембра у 21 час.

Пожаревачки шаљиви ska/punk бенд „Чврге“ оформљен је 2011. године. Оснивачи бенда (Данијел Панић и Миодраг Миловановић) желели су да своју свирку базирају на чвршћем звуку гитара, мелодичним деоницама труба и веселом ска ритму, уз шаљиве текстове који обрађују данашњу проблематику која притиска како појединца, тако и цело друштво.
„Чврге“ током 2012. године интензивно раде на искључиво ауторским песмама и као плод свог рада у лето 2013. године снимају свој студијски првенац под називом „Ска Вулгарисмо“. Албум је наишао на добар пријем код публике и медија, те „Чврге“ постају предмет интересовања многих часописа, портала и фанзина, како у Србији, тако и у региону.
„Чврге“ су своје фанове крајем 2013. године обрадовале и спотом за песму „Виагра“ који бележи заиста добре критике.
Момци из овог састава могу бити поносни из разлога што је њихов првенац од великог броја штампаних и електронских медија убрајан у најбоља деби остварења у 2013. години, а такође је ушао и у избор Топ 5 албума на такмичењу које је организовао Радио Београд 202.

Бенд ће својим наступом представити албум “Ска Вулгарисмо”, сингл “Свакидашња журка у мом граду” и нови сингл који излази почетком 2020. године, под називом “Базука звука”. Као домаћа подршка, на почетку концерта, наступиће “Volt PoP”. Цена карте у претпродаји је 200 динара а на дан концерта ће коштати 300 динара.