Концерт: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
01/04/2019

Концерт: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Barselona Gipsy Balkan Orchestra (БГКО), одржаће концерт у среду 10. априла са почетком у 20 часова у Градском културном центру. 

Barselona Gipsy Balkan Orchestra  је међународни ансамбл са седиштем у Барселони, који тренутно буди велико интересовање публике широм Европе захваљујући својој инетерпретацији традиционалне музике са Балкана, Блиског Истока и Медитерана. Како критичари кажу: „Музика која иде право у срце без трикова„

БГКО је еволуција Barselona Gipsy Klezmer Orkestra, који је за три године поставио стандард у извођењу музике направљене у Барселони и обишао већину wоrld music фестивала у свету. Њихов јединствени и савремени звук долази из упорног и страственог истраживања звукова и боја Балкана, Клезмера, Рома и Медитеранских Романа. Све је то схваћено као скуп музичких традиција и мултиетничких култура које превазилазе све географске границе, поштујући традиционалне трагове различитих народа, насељаваних у различитим периодима на поменутом простору.

Њихова музика је аутентична и по мешавини различитих утицаја које доносе чланови бенда из својих средина, па уз чињеницу да је то све обликовано у уметничкој, веселој и искреној Барселони, нуди укусе и боје каталонских, грчких, руских, балканских песама пуних утицаја циганског џеза, рокабилија и изузетног ритма и весеља.

Осим Ивана Ковачевића који је из Београда, бенд чине шпанска певачица Sandra Sangiao, италијански хармоникаш Matia Schirosa, француски гитариста Julien Chanal, перкусиониста из Грчке Stelios Stogias, каталонски кларинетиста Dani Karbonell и украјински виолиниста Olexandar Sora.

Цена карте у претпродаји, која траје до 6. априла, је 900 динара а од 08. до 10. априла 2019. године карта ће коштати 1.200 динара.