Комплетна реконструкција Југ Богданове улице
18/08/2021

Комплетна реконструкција Југ Богданове улице

У договору са градским руководством ЈКП “Нискоградња” , кренуло је у комлетну реконструкцију  Југ Богданове улице у дужини од 350 до 370м. Укупна вредност радова је око 15 милиона динара, а рок за завршетак 45 дана.

По речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” план је да се у наредних 6 недеља одради комплетна санација и реконструкција улице.

“Радови су почели са геодетским обележавањем и снимањем, скидањем површинског дела асфалта и постојеће коцке. Вршиће се комплетно санирање улице, постављање новог асфалта, новог тампона, поставиће се комплетно нови ивичњаци. Урадиће се замена дотрајалних кишних решетки. У договору са ЈКП “Нискоградња”за 10 дана урадиће се и један потпорни зид који ће омогућити суграђанима боље скретање ка другим улицама и правцима.”

Максимовић додаје и да су тренутно две екипе у улицама Коштичкој  и Теразије.

“Креће се у санацији улице након завршетка гасне мреже и израде прикључака. Упоредо са овим радовима изводе се радови у Улици Димитрија Туцовића на кружном току, где имамо велики број подземних инсталација, а тренутно се раде шахте везано за “Телеком”. У договору са ЈКП “Водовод” ради се нови шахт на врху Доварја, постоје и непредвиђени радови који нас делимично успоравају, али се трудимо да већину радова да завршимо до краја септембра.”

Обилазећи радове у Југ Богдановој улици, Владимир Синђелић члан градског већа истакао је да је од почетка грађевинске сезоне средствима удруженим са грађанима  урађено више од 20 км асфалта.

“Планирамо да држимо стандард као и претходних година, а то је до 50 км до краја грађевинске сезоне. Тренутно се асфалтира у месној заједници Дрежник, ради се припрема у Луновом Селу и Мокрој Гори.”

И временске прилике иду на руку извођачима, па је извесно да ће сви уговорени и планирани послови бити и завршени до краја грађевинске сезоне.