Књижевни фестивал ''На пола пута''
08/10/2020

Књижевни фестивал ”На пола пута”

15. Регионални књижевни фестивал ”На пола пута” одржава се у Ужичкој гимназији од 28. до 30. октобра. У складу са мерама заштите, за време одржавања фестивала у Ужичкој гимназији, предавањима и вечерњим читањима моћи ће да присуствује максимално 30 посетилаца. Остали заинтересовани ће имати прилику да прате ливе пренос фестивалског програма путем Фејсбука, Јутјуб канала и Инстаграм странице.

Књижевни фестивал настао је са идејом да се средњошколци упознају са квалитетним савременим књижевницима из Србије и региона, али да се ђацима пружи прилика да разговарају о темама, филмовима и књигама које их интересују, а за које нема места у школском програму.

Вечерња читања почињу у 18, 30 часова, а прве вечери гости ће бити Алмир Алић (Сарајево/Тузла), Лана Басташић (Бања Лука/Београд) и Дарко Цвијетић (Приједор). У четвртак публика ће чути Драшка Сикимића (Љубиње), као и Горана Марковића (Београд), а поседње вечери – Радмилу Петровић (Београд/Ариље), Јосипа Млакића (Ускопоље) и сталног госта-домаћина Ненада Величковића.