Kilometar novog asfalta u MZ Ljubanje
10/04/2024

Kilometar novog asfalta u MZ Ljubanje

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević obišla je danas radove na putnim pravcima u MZ Ljubanje. Jedan u dužini od oko kilometar završen je pre par dana, a na drugom u zaseoku Stanojevići u toku je asfaltiranje. tom prilikom gradonačelnica je istakla da pored radova na putnoj infrastrukturi grad radi i na rešavanju problema vodosnabdevanja.

“11,3 miliona dinara vredna je donacija kompanije Prvi partizan za asfaltiranje putnog pravca Đurići. U pitanju je deonica duga gotovo kilometar, koja će u ogromnoj meri olakšati svakodnevno funkcionisanje meštana koji ovde žive i koriste ovaj put. Posebno nam je drago što je u ovom velikom poslu učešće uzela kompanija Prvi Partizan, čiji novi pogon teritorijalno pripada MZ Ljubanje i koja je još jednom pokazala visok stepen društvene odgovornosti”, naglasila je gradonačelnica.

Milivoje Nikolić predsednik Saveta MZ Ljubanje ističe da asfaltiranje kilometra ovog putnog pravca i rasveta koja je nakon toga postavljena predstavlja neizmeran značaj za meštane, pre svega za veliki broj mladih koji ovde žive.

“Želim da se zahvalim gradonačelnici i njenim saradnicima i kompaniji Prvi partizan jer su imali sluha i pomogli nam da odradimo ovaj veoma značajan projekat”.

Gradonačelnica je u pratnji saradnika obišla i radove na putnom pravcu u zaseoku Stanojevići, gde se danas završava asfaltiranje. Prema njenim rečima užička “Niskogradnja” u ovoj mesnoj zajednici radi pet putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine, a nakon završetka tenderske procedure radiće se i poovogodišnjim ugovorima, udruženim sredstvima i prema predlozima samih građana.

“Takođe, ovde rešavamo i još jedan višegodišnji problem. Reč je o izgradnji vodovoda, investiciji vrednoj oko 80 miliona dinara. Mi smo do sada uložili oko 30 miliona za izgradnju glavnog voda uz državni put. Ono što nas u ovoj godini očekuje jeste izgradnja voda uz lokalni put, gde radovi kreću po završetku tendera. Uporedo sa tim radovima obavljaju se i neophodne procedure vezano za rešavanje imovinsko pravnih odnosa na lokaciji, gde će se graditi rezervoar. U pitanju je zaista obiman posao i velika investicija, ali smo krenuli u rešavanje ovog problema i sigurna sam da ćemo kao i mnoge druge i ovaj rešiti na obostranu radost”.

Meštanin Branko Stanojević izrazio je zahvalnost gradu i meštanima na učešću za asfaltiranje ovog putnog pravca.

“Mnogo nam znači put za selo, i za svakog čoveka najbitnije je put da ima, hvala gradu na tome i nadam se da ćemo uskoro rešiti veliki problem sa vodom koji imamo. Živimo ovde i od puta i vode sve nam zavisi”.

Sredstva za putnu infrastrukturu uvećana su u odnosu na prethodnu godinu i kako je istakla gradonačelnica, očekuje se i podrška resornih ministarstava, tako da će tokom ove građevinske sezone, radova biti u gotovo svim seoskim i gradskim mesnim zajednicama.