Километар новог асфалта у МЗ Љубање
10/04/2024

Километар новог асфалта у МЗ Љубање

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић обишла је данас радове на путним правцима у МЗ Љубање. Један у дужини од око километар завршен је пре пар дана, а на другом у засеоку Станојевићи у току је асфалтирање. том приликом градоначелница је истакла да поред радова на путној инфраструктури град ради и на решавању проблема водоснабдевања.

“11,3 милиона динара вредна је донација компаније Први партизан за асфалтирање путног правца Ђурићи. У питању је деоница дуга готово километар, која ће у огромној мери олакшати свакодневно функционисање мештана који овде живе и користе овај пут. Посебно нам је драго што је у овом великом послу учешће узела компанија Први Партизан, чији нови погон територијално припада МЗ Љубање и која је још једном показала висок степен друштвене одговорности”, нагласила је градоначелница.

Миливоје Николић председник Савета МЗ Љубање истиче да асфалтирање километра овог путног правца и расвета која је након тога постављена представља неизмеран значај за мештане, пре свега за велики број младих који овде живе.

“Желим да се захвалим градоначелници и њеним сарадницима и компанији Први партизан јер су имали слуха и помогли нам да одрадимо овај веома значајан пројекат”.

Градоначелница је у пратњи сарадника обишла и радове на путном правцу у засеоку Станојевићи, где се данас завршава асфалтирање. Према њеним речима ужичка “Нискоградња” у овој месној заједници ради пет путних праваца по уговорима из прошле године, а након завршетка тендерске процедуре радиће се и поовогодишњим уговорима, удруженим средствима и према предлозима самих грађана.

“Такође, овде решавамо и још један вишегодишњи проблем. Реч је о изградњи водовода, инвестицији вредној око 80 милиона динара. Ми смо до сада уложили око 30 милиона за изградњу главног вода уз државни пут. Оно што нас у овој години очекује јесте изградња вода уз локални пут, где радови крећу по завршетку тендера. Упоредо са тим радовима обављају се и неопходне процедуре везано за решавање имовинско правних односа на локацији, где ће се градити резервоар. У питању је заиста обиман посао и велика инвестиција, али смо кренули у решавање овог проблема и сигурна сам да ћемо као и многе друге и овај решити на обострану радост”.

Мештанин Бранко Станојевић изразио је захвалност граду и мештанима на учешћу за асфалтирање овог путног правца.

“Много нам значи пут за село, и за сваког човека најбитније је пут да има, хвала граду на томе и надам се да ћемо ускоро решити велики проблем са водом који имамо. Живимо овде и од пута и воде све нам зависи”.

Средства за путну инфраструктуру увећана су у односу на претходну годину и како је истакла градоначелница, очекује се и подршка ресорних министарстава, тако да ће током ове грађевинске сезоне, радова бити у готово свим сеоским и градским месним заједницама.