Караван "Дух младости" прошао кроз Ужице
11/09/2017

Караван “Дух младости” прошао кроз Ужице

Караван „Дух младости“ посетио је Ужице у циљу промоције дуалног и предузетничког образовања, спорта, бесплатног вежбања, волонтеризма и младих. Караван има за циљ едукацију о значају дуалног образовања за Србију, као и предузетничког образовања у систему високошколских институција у оквиру националног модела студентске праксе у оквиру пројекта „Мој град, мој избор, моја каријера“.

Посетиоци су имали прилику да чују детаљне информације о дуалном образовању,као и о сарадњи школа и привреде у Ужицу.

Саветница министра за дуално образовање Габријела Грујић, је рекла да је циљ Каравана промоција предузетничких компетенција, развоја дуалног образовања и промоција разговора са младим људима како би они добили одговоре на сва питања и све недоумице у вези дуалног образовања.

Поред Габријеле, у панел дискусији на тему дуалног и предузетничког образовања, која је организована у оквиру Каравана, учествовали су и директорка Сектора за едукацију Мирјана Ковачевић и Драган Туцаковић. На дискусији су се представиле и школе укључене у дуално образовање као и представници компанија укључених у овај вид образовања.

Најмлађи ужичани су имали прилику да се опробају у баскету 3 на 3, као и да учествују у акцији „Згиб зона“ коју организују „Spirit of Youth„ и „Радио С“, у којој град који уради највише згибова осваја реновирање дечијег парка или спортског игралишта по жељи. И поред упорности ужичана, број од 10.800 урађених згибова за четири сата није био довољан за прво место. Остала је недостижна Бачка Паланка са 12.304 урађена згиба.