Караван "Буди боља" у Ужицу
06/04/2024

Караван “Буди боља” у Ужицу

У Градском културном центру данас је приређено дружење са женама из Ужица, у оквиру пројекта “Буди боља”, чији је аутор новинарка Сања Маринковић. Била је ово прилика за размену мишљења и искустава на више тема уз госте који долазе из различитих области живота. Овом догађају, организованом у оквиру програма “Ера културе” присуствовала је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Караван „Буди боља“ ових дана обилази градове и општине у Србији и нама је задовољство што је и наш град међу домаћинима овог занимљивог догађаја. Ово је прилика да наше суграђанке упознају неке од познатих дама овде у свом граду и да разговарају са њима о многобројним темама. И на тај начин мењамо слику Србије и шаљемо поруку о важности учешћа жена у свим сегментима живота”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Она је истакла да су жене стубови својих породица и целе заједнице али и да је веома важно да што чешће имају прилику да се посвете себи и активностима које воле.

“Ово је и један од догађаја које организујемо у оквиру програма Ужице – национална престоница културе, јер као што смо то више пута до сада истакли, желимо да Ужичанима понудимо најразличитије садржаје. И овом приликом позивам их да прате програм активности и да у складу са својим интересовањима присуствују многобројним активностима и догађајима”.

Ауторка пројекта под називом “Буди боља”, новинарка Сања Маринковић истиче да је идеја читавог овог пројекта једно лепо дружење са женама из више од 20 градова.

“Заиста осећам привилегију када  видим овако велико поштовање дама из читаве Србије, које се радо одазову, издвоје свој време и 60 минута да самном и са мојим гостима разговарају о различитим темама које чине живот. Идеја је да се гледамо очи у очи, да разменимо искуства,  да се мотивишево и једна другу инспиришемо да будемо успешније да будемо сутра боље мајке, боље супруге, боље партнерке, да будемо боље у свом послу. Једноставно, да будемо задовољне и да некако сви заједно креирамо најбољу верзију свог живота. Зато је мени драго што су се бројне личности из света медицине из света културе, пословног света и из читавог света се одазвале једном оваквом пројекту и дошле овде да размене искуства са женама у мањим и већим градовима Србије”.

Маја Радошевић, чланица Привредне коморе Уједињених Арапских Емирата и дистрибутер озон терапије у Србији изразила је задовољство што је имала прилику да данас буде у Ужицу

“Јако сам срећна што сам део пројекта “Буди боља” зато што мислим да је то изврсна ствар, где се жене друже где размењују искуства а нарочито сам срећна шо сам поделила своје професионално а мало и приватно искуство са овим дивним женама у овом дивном граду, одакле ја заправо вучем и неке своје породичне корене, па ми је то дало неко доатно узбуђење и радост. Поздрављам апсолутно ову акцију и заиста бих била срећна када би се то много чешће дешавало”.

Поред Маје Радошевић са дамама из Ужица разговарали су и Биљана Ћулафић, педагог и породицни терапеут, Милош Миливојевић, аутор платформе “Узми кредит”, новинарка Марина Хостов и млада глумица Тијана Милованов.