Камп за кинеске раднике ангажоване на изградњи обилазнице у Волујцу
08/09/2022

Камп за кинеске раднике ангажоване на изградњи обилазнице у Волујцу

Делегација кинеске компаније “Power Construction Corporation of China Limited” известила је градоначелницу Ужица др Јелену Раковић Радивојевић и њене сараднике о тренутној ситуацији и планираним радовима за наредни периоду у оквиру пројекта који се односи на изградњу обилазнице.

Како су истакли представници кинеске компаније у претходном периоду радило се на неопходним припремним активностима. У месној заједници Волујац закупљене су на период од 5 година парцеле неопходне за изградњу кампа. Монтажне кућице су поручене и стижу из Кине, а припремне радове на изградњи кампа изводиће фирме из Ужица. Такође, материјал ће се користити из наших каменолома. У кампу у Волујцу боравиће око 60 кинеских и око 90 радника домаћих фирми подизвођача. Број радника знатно ће се увећати са почетком радова на тунелу Кадињача.

Када је реч о конкретним радовима на обилазници радиће се на изградњи приступног пута до места где ће бити постављени стубови великог моста дугог 263 метра. То је, како су истакли, веома озбиљан посао који захтева и израду пројекта. Радиће се и на изградњи приступних путева и уређењу платоа за преосталих осам мостова на целој траси будуће обилазнице дугој 4,84 километра.

Израда урбанистичког пројекта је при крају, а  јавна расправа одржаће се у првој половини октобра месеца.