Кајаком кроз кањон Ђетиње
30/09/2019

Кајаком кроз кањон Ђетиње

У оквиру пројекта Унапређење туристичке инфраструктуре у регији Западна Србија у Ужицу је набављено 10 кајака којима ће се посетиоци возити стазом дугом 900 метара кањоном реке Ђетиње.

„Овај пројекат финансирало је Министарство туризма са 1,4 милиона динара. Поред кајака, који су намењени првенствено вожњи рекреативаца, урађено је пристаниште, стављена заштитна ограда на брани, а из градског буџета урађене су приступне степенице. Ово је новина у туристичкој понуди клисуре реке Ђетиње, која са бициклистичком стазом, зип лајном, неолитским насељем чија изградња је у току, као и реконструкција Старог града, сигурно ће привући још више туриста у Ужице“, рекао је директор ТО Регије Западна Србија Мирослав Рађен.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић подсетио је да је Министарство туризма уложило више милиона евра у развој туризма у граду на Ђетињи и да ће нови садржај још више утицати на разноврсност туристичке понуде.

„Зеленом стазом у кањону Ђетиње подстакли смо Ужичане да се више баве бициклизмом, а сада им нудимо могућност да пробају и вожњу кајаком, који је један од најздравијих и најлепших видова рекреације“, истакао је Петковић.

Тренер кајакашке репрезентације Србије Миленко Нашагаћин који је учествовао у организацији вожње кајаком по Ђетињи, рекао је да је ово једна од најлепших кајакашких стаза у земљи.

„Локалитет је савршен. Предивна је природа. Онај ко дође и проба вожњу кајаком сигурно неће погрешити. Биће у прилици да доживи нешто ново и мислим да је ово једини, прави начин да се Ђетиња доживи са воде“, поручио је Нашагаћин.

После промо вожње, која је организована протеклог вокенда, Ужичани ће од пролећа, као и сви гости овог града, моћи да се возе кајацима реком Ђетињом од Велике бране низводно 900 метара.

Извор: zoomue.rs/Град Ужице