Јубиларни 50. Србија рели
18/09/2017

Јубиларни 50. Србија рели

Србија рели, ове године слави јубилеј: 50 година од почетка најдуготрајнијег државног аутоспортског такмичења. Као наставак ЈУ релија, након распада СФРЈ , а потом и СРЈ, традиција најатрактивније, али и најзахевније аутоспортске дисциплине наставила се на стазама у ужичком крају где се вози четврту годину.

Овогодишњи , 50. Србија рели уписан је у календар ФИЕ и Спортског ауто картинг савеза Србије у термину 22.-24. септембар. Част, али и обавезу да Ужице организује и угости и спортисте, и функционере, медије, али и бројне љубитеље аутоспорта из Србије и региона, посебно када је овогодишњи јубиларни рели у питању, припада не само АМСС као главном организатору који своју подршку у организацији дугује и Спортском ауто и картинг савезу Србије, већ и свим оним грађанима Србије који ће бодрити своје фаворите, или једноставно поред стазе, или малих екрана уживати у јединственом државном и европском рели надметању.

50. Србија рели богатији је за ноћни градски брзинац, који је предвиђен након церемонијалног старта 22. септембра. Следећа два дана возе се специјални испити Локва, Дубоко, и популарни Голден, а укупна дужина релија износи 368,36 км, од чега 184, 72 км чини укупно једанаест брзинских испита.