Још једна потврда снажне подршке Владе Републике Србије у реализацији пројеката важних за Ужице
16/10/2021

Још једна потврда снажне подршке Владе Републике Србије у реализацији пројеката важних за Ужице

Посета Ужицу у оквиру каравана “Дигитална ексепдиција”, била је прилика и за радни састанак премијерке Ане Брнабић са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић.

Тема састанка били су важни инфраструктурни пројекти чија релаизација је у току или тек треба да крене. Градоначелница је премијерку упознала са пројектима чија реализација је завршена и изразила захвалност за подршку коју Ужице има од стране Владе Републике Србије. Такође још једном је истакла колико је важна та подршка и у наредном периоду како би се реализовале и остале велике инвестиције.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је да је за Владу у овом тренутку најважнији почетак радова на реконструкцији и доградњи Здравственог центра и Опште болнице Ужице. По њеним речима реализација овог пројекта вредног око 80 милиона евра почеће наредне године

“Ми ћемо 2022. дакле следеће године кренути у прву фазу реконструкције и доградње Здравственог центра и Опште Болнице Ужице. Прва фаза вредна је 20 милиона евра и у овом тренутку завршена је пројектно техничка документација и ревизија, тако да се иде даље у процедуру добијања неопходних дозвола. Други изузетно важан пројекат о којем се деценијама прича кренућемо такође наредне године, а посебно ми је данас важно да вам кажем да смо га већ буџетирали, а то је обилазница око Ужица пројекат вредан 25 до 30 милиона евра. Следеће недеље ће се потписати уговор о изради пројектно техничке документације тако да наредне године крећемо у  у изградњу обилазнице”.

Премијерка је нагласила и значај ауто пута који у току наредне године стиже до Пожеге и изразила наду да ће одмах моћи да се крене у изградњу деонице, важне за Ужице, до Котромана.

Град Ужице добиће подршку и за изградњу новог вртића на Царини.

“Знам да је потребан још најмање један вртић,а за мене и све у Влади то су најлепши пројекти. Добила сам информацију да је завршена пројектно техничка документација и могу да гарантујем подршку Владе Републике Србије, јер то  морамо да завршимо”, додала је премијерка Брнабић.

Током овог радног састанка у кабинету градоначелнице било је речи и о осталим пројектима везаним за заштиту животне средине и смањење аерозагађења. И ту ће како се могло чути, као и до сада Ужице имати подршку ресорног министарства и Владе Републике Србије.