Још једна котларница на мазут мање у граду
15/10/2020

Још једна котларница на мазут мање у граду

Влада Републике Србије и Министарство за екологију и заштиту животне средине обезбедили су средства за изградњу гасног генератора за потребе Домa здравља, Центрa за мајку и дете и Турберкулозног диспанзера у Ужицу. Укупна вредност пројекта је 14 милиона динара, а 12,6 милиона динара обезбедила је Влада Републике Србије.

Укупна вредност пројекта изградње гасног генератора је 14 милиона динара

Према речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића потписан је уговор са Канцеларијом за јавна улагања која ће у сарадњи са Градом водити овај пројекат.

“Град је обезбедио комплетну пројектну документацију и вршиће надзор над радовима. Пројекат изградње гасног генератора је битан за град Ужице јер ћемо још једну котларницу са мазута пребацити на гас чиме ће се честице сумпора и чађи смањити у самом центру града. Град ће у наредном периоду покушати све контларнице на мазут да пребаци на гас, као што је котларница Међај, а тренутно се припрема пројектна документација за котларницу у Здравственом центру Ужице.”

“Након спроведене јавне набавке очекујемо да ће крајем новембра бити завршене све активности везане за избор извођача радова. Планирани рок за реализацију целокупног процеса је 45 дана и надамо се да ће почетком јануара сви радови бити завршени. Битно нам је да опрема која се угради буде квалитетна и да у сва три објеката, која имају преко 3000 m2, омогућимо квалитетно грејање. Ово је јако битан пројекат за Град и наставићемо са реализацијом пројеката везаних за енергетску ефикасност јавних објеката на територији града Ужица.” истакао је Максимовић.