ЈКП “Дубоко” Ужице добитник сертификата за допринос у уштеди емисије угљен диоксида
01/03/2018

ЈКП “Дубоко” Ужице добитник сертификата за допринос у уштеди емисије угљен диоксида

Међу добитницима сертификата Секопака о доприносу у уштеди емисије угљен диоксида налази се и ЈКП Дубоко Ужице. Сертификат, који се односи на 2016. годину, уручен је овом предузећу за допринос смањењу количине емисије угљен диоксида од 374,29 тона.

Компанија Секопак, као водећи оператер система управљања амбалажним отпадом на територији Републике Србије и као члан светске организације PRO Europe, први пут својим партнерима – сакупљачима амбалажног отпада додељује Сертификат о уштеди CO2 за учешће и допринос смањењу количине емисије штетних CO2 гасова на годишњем нивоу (тзв. Greenhousegas – GHG balance) за 2016. годину – истиче се у саопштењу Секопака, коју је потписала генерална директорка Виолета Белановић Кокир. У саопштењу се наглашава да је у 2016. години Република Србија “применом “продужене одговорности произвођача” уштедела 26.922 t CO2, од којих је учешће Секопака у износу од 20.946 t (78%)”.

Кључ високог процента учешћа Секопака у односу на друге оператере система јесте у моделу сарадње са приватним сакупљачима и јавним комуналним предузећима, чиме се постиже избалансирано учешће свих врста амбалажног отпада (картон, пластика, стакло, метал, дрво) у саставу амбалажног отпада” – наводи се у саопштењу Секопака, који се свим добитницима захваљује на партнерском односу и учешћу у систему управљања амбалажним отпадом у нашој земљи.