Јавно признање за најбоље
23/06/2020

Јавно признање за најбоље

Традиционално Град Ужице на завршетку школске године организује пријем за ученике носиоце Вукове дипломе, ђаке генерације и добитнике награда на такмичењима. Ове године укупно 112 ученика је добило Вукову диплому и то 80 из основних и 32 из средњих школа.

Кристина Милановић, ђак генерације и носилац Вукове дипломе Медицинске школе рекла је да су – “сва признања важна и да су подстицај за даљи рад. За постизање успеха у школи то захтева пуно рада, теоријског и практилног знања”.

Три године је била и председница Ученичког парламента па је поносна и на тај период, а сада планира да упише Медицински факултет при Војно- медицинској академији у Београду.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић уручио је поклоне награђеним ученицима

Вук Шиљковић, ђак генерације Основне школе „Душан Јерковић“ каже да су дипломе са републичких такмичења биле одлучујуће за избор ђака генерације:

“Велика конкуренција је била за ђака генерације, али су дипломе са републичких такмичења пресудиле. За мој успех поред рада заслужни су и из школе од учитељице до разредног старешине. Планирам да школовање наставим у Ужичкој гимназији и упишем се у информатичко одељење.”

Заменик градоначелника Иван Станисављевић уручио је књиге најбољим ученица и поручио им да се после завршетка студија врате у свој град:

“Знам да је ово стресан период у одабиру будућег занимања које ће трасирати ваш животни пут. Али надам се да у томе нећете имати проблема јер сте најбољи међу најбољима.”

У оквиру програма у Градском културном центру са музичким нумерама наступили су ученици Техничке школе Ужице.

Извор: www.infoera.rs/Град Ужице