Јавна трибина "Квалитет ваздуха у Ужицу и утицај на здравље људи"
02/03/2020

Јавна трибина “Квалитет ваздуха у Ужицу и утицај на здравље људи”

Зелени Савет Града Ужица Вас позива на јавну трибину „Квалитет ваздуха у Ужицу и утицај на здравље људи“. Трибина ће се одржати 11. марта у Великој сали Градске куће са почетком у 18 часова.

Разговараћемо о утицају загађења ваздуха на здравље људи, Плану квалитета ваздуха Града Ужица и енергетској ефикасности као мери за побољшање квалитета ваздуха.

На скупу ће своју докторску дисертацију на тему „Процена утицаја квалитета ваздуха на погоршање алергијског ринитиса и астме“ представити др.Гордана Ковачевић, специјалиста интерне медицине, шеф Одсека за алергологију и клиничку имунологију при Интерном одељењу Опште болнице у Ужицу; План квалитета ваздуха Града Ужица за период од 2018.-2023.год. представиће Светлана Дракул, руководилац Одељења за заштиту животне средине и одрживи развој, а о енергетској ефикасности као мери за побољшање квалитета ваздуха говориће Војо Ђоковић, енергетски менаџер Града Ужица.

Позивамо суграђане да нам се придруже како би кроз отворен разговор разменили информације, искуства и заједнички допринели смањењу загађења ваздуха.

Агенду можете погледати ОВДЕ.