Јачање сарадње између Града Ужица и Удружења пољопривредних произвођача Ужице
25/05/2018

Јачање сарадње између Града Ужица и Удружења пољопривредних произвођача Ужице

Данас је у кабинету градоначелника одржан састанак руководства Града и представника Удружења пољопривредних произвођача Ужице. Састанак је одржан у циљу јачања постојеће сарадње између две институције и разматрања проширења могућег поља сарадње. Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао да пољопривредна производња а посебно малинарство имају огроман социо-економски ефекат за Ужице и цео ужички крај.

“Са великим интересовањем пратимо све што се дешава у пољу производње малине и покушавамо колико је у нашој моћи да будемо подршка. За непуне три године буџет за пољопривреду је дуплиран али и сама структура подршке” истакао је Петковић.

Удружење пољопривредних произвођача Ужице на састанку код градоначелника Тихомира Петковића

Представници Удружења пољопривредних произвођача су посебно истакли забринутост због најављене ниске цене малине и последица које то може да изазове.

“Од Града очекујемо подршку и у координацији активности између локалних самоуправа везаних за противградну заштиту” истакла је Слађана Станковић председник Скупштине овог Удружења.

Договорена је и сарадња у низ других мера као што су: заједнички наступ према Министарству, бољa и интезивнијa комуникацијa итд.