Изложба слика "Deep Dream"
09/03/2021

Изложба слика “Deep Dream”

Галерија Рефлектор почиње 13. марта пету излагачку сезону изложбом “Deep Dream” Лидије Маринков Павловић.
“Deep Dream” је назив серије слика кроз коју уметница пропитује савремени тренутак. Са нарочитим акцентом на цензуру и аутоцензуру, ова изложба мапира савремену политичност и поетичност. Симплификацијом подела на нас и њих, заменом фикције и факције, сфере представе и сфере искуства, губитком сивих тонова који нам дају комплетну слику, преузимамо радикалне позиције у којима смо изједначени и када међу нама постоје цивилизацијске разлике. Лидија Маринков Павловић социолошким инстиктом кроз своје сликарство намеће упитаност код посматрача, потребу да трага за суштином, истином и слободом, остваљајући простора за нове утопије.


Лидија Маринков Павловић је рођена 1972. у Зрењанину, Србија. Докторирала је 2019. године на Академији уметности у Новом Саду. Излагала на више од 20 самосталних (Београд, Нови Сад, Бањалука, Крагујевац, Смедерево…) и на преко 100 колективних изложби у Србији и иностранству. Више пута је награђивана за радове из области сликарства и проширених медија. Запослена на Академији уметности у Новом Саду у звању ванредне професорке на Катедри за Сликарство. Чланица је СУЛУВ-а и УЛУС-а.
Изложба ће бити отворена у суботу у 13 часова уз поштовање свих епидемиолошких мера, осим у случају промене важећих препорука у циљу сузбијања пандемије, о чему ћете бити благовремено обавештени.