Изложба "Сећања у белом" Иштван Фуско
08/11/2021

Изложба “Сећања у белом” Иштван Фуско

Изложба “Сећања у белом” склуптора Иштвана Фуска биће отворена у холу Градског културног центра у среду 10. новембра од 16 часова. Након отварања изложбе у клубу ГКЦ-а биће приређен музички програм на коме ће наступати „Jazz republika“, ” Moondance”, “Jazz Balance”, “Блекова петорка” и „The Highlanders“ in memoriam Драгану Зумберовићу и Бату Јездићу. Улаз на програм је слободан.

О аутору:

Рођен је у Србобрану 1963. године. Од 2014. до 2017. године био је председник Ликовног удружења из Србобрана. Од 2017. године је потпредседник Асоцијације Српски АртЦЕНТАР из Новог Сада, филијала АртЦЕНТАР Београд. Члан АСА – Асоцијације Српских Архитеката Београд. Члан уметничког удружења ’’Арс ин линго’’ из Бечеја.
Аутодидакт. Уметничко знање усавршавао је у радионици Иштвана Мезеија, као и у атељеу професора Светозара Каћанског – Батуке у Србобрану.


Израдио је више скулптура на отвореном, најзначајније су:
-Грб Дома културе Србобран
-Композицију ’’Рода и жаба’’ у дворишту пансиона Турска авлија, у Турији
-Корморане у дворишту Спомен куће Гион Нандор у Србобрану
Учесник на 50 колективних изложби у Србији. Више пута добио повељу за учешће на покрајинској смотри уметника аматера.
Самосталне изложбе: АртЦЕНТАР, Београд 2016, Нови Козарци/Кикинда 2016, Дворац Еђшег, Нови Сад 2019, Галерија ROYAL, Београд 2020, Кућа Ђура Јакшића, Београд 2020, Сирогојно, етно село Сирогојно 2020.
Учествовао је на колективној изложби Уметност данас, НБС Београд. Ушау у Алманах Ликовни и примењени уметници Србије. Добитник Бијеналне награде ’’Ненад Чонкић’’ у Београду за тематску изложбу Еротика.
Живи и ствара у Србобрану.