Изложба "Одкуда / form from"
01/04/2019

Изложба “Одкуда / form from”

Изложба под називом одкуда / форм фром ужичкој публици приказује радове уметника чланова У10 колектива. Поред чланова поменутог колектива на изложби ће бити приказани радови Тамаре Спалајковић, Александре Ковачевић, Јелене Николић, Дарка Вукића и Емира Шехановића Есх-а. У улози кустоса је Велимир Поповић.
Изложба представља део сарадње између УВУУ-а (Удружење визуелних уметника Ужице) и Уметничког простора У10, чији је први део била поставка радова ужичких уметника у познатој београдској галерији, која за циљ има промоцију младих ствараоца из земље и иностранства.

Циљ овог пројекта је да се кроз (интерактивну) комуникацију између излагача унутар Галерије Рефлектор, са свим њеним контекстима, конфигурацијама и материјалностима, постигне константна (ре)конструкција посматрача.
Сви изабрани радови као основу имају стратегије прецизне концептуалне локализације посматрача, тачније одликују их покушаји тачног позиционирања неког трага (у одређеној бази података…) који представља blueprint за његову конкретизацију. Отуда се интеракција између уметника, па и интеракција између радова који су у галерији кроз комуникацијске процесе постављени, може дефинисати као размена логичких образаца која настаје у сусрету два или више модела. У тренутку назначеног сусрета један модел у односу на други постаје модус (начинство, начин, начин на који нешто може бити изведено или реализовано…) и приказује јасну линију сензуално-когнитивне реализације одређеног рада.

Изложба ће бити одржана у Галерији Рефлектор у уторак 02. априла у 19 часова.