Изложба "Доба обнове"
13/05/2021

Изложба “Доба обнове”

У петак 14. маја у 19 часова у галерији Рефлектор биће отворена традиционална изложба ‘Доба обнове’, на којој се пету годину за редом представљају млади ствараоци из Ужица и околине. Осим чланова УВУУ-а ове године биће изложени и радови: Дарије Драгојловић, Александра Ракезића. Ане Вртачник, Јована Воротовића и Маше Пјанић.

Од када је напуштен простор старе касарне обновљен и претворен у динамични културни центар за истраживање, продукцију и презентацију уметника млађе генерације , овај симболични назив постаје синоним за напоре и жељу уметника да остану у Ужицу и дају свој допринос културној понуди града. Доба обнове тако постаје традиционални пресек дешавања на локалној сцени, промоција најновијих дела остварених уменика али и аутора који се по први пут представљају својим суграђанима. Она је утолико значајнија ако се узме у обзир чињеница да је галерија Рефлектор успела да се наметне не само у локалним оквирима, не чак ни у границама Србије, већ да постане предмет интересовања угледних уметника, теоретичара и кустоса из региона, као најзначајнија галерија посвећена промоцији савремене уметничке продукције на територији западне Србије.

На изложби своје радове ће приказати: Ана Павић, Филип Баралић, Драган Вићентић, Јелена Прљевић, Александар Димитријевић, Дејан Клемент, Ана Марковић, Ана Лазић, Александра Костић, Срећко Радивојчевић, Павле Јововић, Милош Вучићевић, Славко Луковић, Јелена Петровић Луковић, Милош Милићевић, Алексеј Сивчевић, Сања Цветић.

Гости изложбе: Александар Ракизић (пројекат сарадње са Војном академијом), Ана Вртачник и Дарија Драгојловић

Изложба се може посетити на заказивање на е маил адресу galleryreflektor@gmail.com сваким радним даном од 15 до 20 часова.

Изложба ће бити отворена до 5. јуна уз поштовање свих епидемиолошких мера.