"Изградња капацитета стручних центара за добро управљање"
23/07/2021

“Изградња капацитета стручних центара за добро управљање”

Заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић састао се данас са представницима програма Swiss PRO, са којим је Град Ужице 2019. године започео реализацију другог циклуса програма свеобухватне обуке “Изградња капацитета стручних центара за добро управљање на локалном нивоу”. Тема састанка била је даља сарадња у поменутој области.

Састанку су присуствали Ана Недељковић Беља, национална менаџерка програма Swiss PRO и Един Башић представник Swiss PRO програма из Новог Пазара и Бранислав Митровић председник Скупштине града Ужица, који је и именована особа за сарадњу са програмом испред града.

Програм обуке израђен је према швајцарском моделу који укључује пет принципа доброг управљања: одговорност, ефикасност и ефективност, транспарентност, учешће грађана, и недискриминацију и једнакост, а има за циљ успостављање трајних ресурса кроз институционализацију стручних тимова за примену принципа доброг управљања на локалном нивоу.

Град Ужице ће кроз овај програм добити стручни ресурс на тему примене доброг управљања у пракси и акредитованог тренера, који може стечено знање даље да преноси својим, али и колегама из других локалних самоуправа.