Инклузивни парк у Ужицу
20/05/2017

Инклузивни парк у Ужицу

Министарство омладине и спорта је са 862.500,00 динара финансијски подржало пројекат Града, односно изградњу и опремање инклузивног парка, за шта је било потребно више од 1,4 милиона динара. Град Ужице је преко ЈП Ужице развој финансирало преосталих 560.000,00 динара за спровођење овог пројекта.

Справе, постављене на градској плажи, намењене су свим суграђанима, пре свега младима и особама са инвалидитетом.

„Инклузивни парк ће допринети укључивању особа са инвалидитетом у све друштвене сфере, па и у сферу спорта – истакла је Тања Селаковић из Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Анђели“.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић, говорећи о новом спортско – рекреативном терену на градској плажи, навео је да је Град финансирао две асфалтне стазе и терен на којем је министарство обезбедило пет справа за вежбање. Министарство је, према речима Петковића, обзбедило и три информативне табле и гумену подлогу за парк.

Помоћник министра омладине и спорта Републике Србије Снежана Клашња, током посете Ужицу, истакла је да је инклузивни парк направљен са циљем да се особама са инвалидитетом омогући и да се баве спортом и да квалитетно проводе слободно време. „Сматрамо и желимо да сви млади имају исте шансе за квалитетан живот и развој и надамо се да ће овај мали допринос допринети томе“ – рекла је Клашња.

Снежана Клашња је подсетила да је Министарство омладине и спорта од 2007. године са око 50 милиона динара финансирало 38 омладинских пројеката Града Ужица или удружења из града.