Промоција друштве игре "Игром кроз ужички крај"
10/10/2023

Промоција друштве игре “Игром кроз ужички крај”

У оквиру Програма обележавања Дана града представљена је друштвена игра “Игром кроз ужички крај”, коауторски пројекат Друштва историчара Ужице, Удружења Родитељ Ужице и ужичке Уметничке школе.

“Друштвена игра ,,Игром кроз ужички крај” осмишљена је као забавна, такмичарска, али и едукативна игра за све узрасте, узимајући у обзир богату културно-историјску баштину ужичког краја, знамените личности, локалитете, догађаје, манифестације, институције, гастрономију, али и забавне садржаје везане за наш крај, истакла је Весна Лучић из Друштва историчара Ужице.

Према њеним речима овај пројекат настао је на иницијативу Удружења “Родитељ”, а историчари и професори и ученици Уметничке школе су се веома радо одазвали, са жељом да свима, а нарочито младима представе вредности Ужица. Нема ограничења када су у питању године, јер је игра намењена свим узрастима, млађима да науче, а старијима да се подсете свих знаменитости и личности по којима је град познат.

Уз захвалност ауторима на доброј идеји и реализацији овог пројекта, Слободан Шиљковић члан Градског већа изразио је наду да ће оваквих и сличних пројеката у будућности бити и више.

“Наш град који је јуче обележио 694. рођендан има заиста велику кутурно историјску баштину, коју морамо чувати али се и трудити да о њој брину и генерације које долазе. Негде је ова игра и нама показатељ на чему треба даље радити”.

Шегрт, калфа и мајстор чине три нивоа игре, која је слична игри “Не љути се човече”, где су и питања градацијски постављена. Ово је поручују аутори сигурно један од најзанимљивијих начина да се квалитетно проведе слободно време и научи много тога о граду у коме сви живимо. Са друге стране прилика је да се на занимљив начин са њим упознају они који нису из Ужица.