"И то се зове љубав“ премијерно изведена у ужичком Народном позоришту
01/03/2021

“И то се зове љубав“ премијерно изведена у ужичком Народном позоришту

Још једном премијером ансамбл ужичког позоришта обрадовао је верну публику. Комедија „И то се зове љубав“по тексту Мари Шизгал, у режији Ксеније Крнајски изведена је на Великој сцени Народног позоришта Ужице.

Постављањем овог бродвејског хита у време отуђења и страха од болести и смрти (тако и страха од људи) које је донела пандемија ковид 19, на сцену Народног позоришта у Ужицу вратио се ведар дух, оптимизам и гламур 60-тих година прошлог века. Комедија „И то се зове љубав“ је 1965. године номинована за награду Тони као најбољи драмски текст на Бродвеју, а после тога је доживела велики број инсценација широм света. По њој је снимљен и истоимени филм са чувеним Џеком Лемоном у главној улози. Уколико епидемиолошка ситуација дозволи прва реприза заказана је за сутра у 19 и 30 часова, а друга наредног уторка у истом термину.

Подсетимо, ово је друга премијера у последњих 15 дана после вишемесечног виртуелног репертоара. Пред публиком, иако у значајно мањем броју због поштовања препоручених мера, одиграна је и представа „Боли коло“ у режији Јоване Томић. Ипак аплаузи нису изостали чему су се глумци највише обрадовали, јер то је, како истичу,оно што им је највише недостајало.

Народно позориште Ужице претходне године требало је да обележи два значајна јубилеја 75 година од оснивања и 25 година Југословенског позоришног фестивала “Без превода”. Из добро познатих разлога фестивал је одложен, а јубилеји ће бити обележени када се за то створе услови, наравно у присуству најверније ужичке публике.