И ове године бесплатно летовање за ужичке ђаке
23/05/2017

И ове године бесплатно летовање за ужичке ђаке

Град Ужице и Дечије одмаралиште Златибор и ове године су, пету заредом, обезбедили бесплатно летовање за 215 ужичких основаца и средњошколаца у дечијем одмаралишту у Бечићима.
Град ће финансирати летовање 65 деце, док ће њих 150 боравити у Бечићима о трошку установе Дечије одмаралиште “Златибор”. Уговоре о финансирању летовања деце потписали су заменик градоначелника Немања Нешић и директор Дечијег одмаралишта Владан Цупарић.

За боравак 65 деце, изабраних на основу социјално-економских критеријума, успеха у школи и владања, Град Ужице је из буџета издвојио 1,2 милиона динара, док ће Одмаралиште финансирати летовање деце са око три милиона динара.
Нешић је навео да ће ове године на летовању бити и деца са сметњама у развоју, те да је за њихове пратиоце обезбеђен боравак.
Према речима директора Владана Цупарића, успешно пословање Одмаралишта пружило је могућност да ова установа и ове године настави са повећањем броја малишана који ће бесплатно боравити у Бечићима. Он је навео да ће се њихова летовања реализовати у седам смена, у периоду од 2. јула до 28. августа.