Хуманитарни концерт "Рат бендова" у Градском културном центру
14/02/2018

Хуманитарни концерт “Рат бендова” у Градском културном центру

У организацији Ужичке академске парламентарне уније у понедељак 19. фебруара са почетком у 20 часова у Градском културном центру одржаће се хуманитарни концерт под називом “Рат бендова” у коме ће учествовати пет ужичких средњошколских бендова.

Бранислав Митровић, председник Скупштине града Ужица је истакао да је идеја за одржавање овог концерта покренута на састанцима Ужичке академске парламентарне уније.

“Циљ такмичења је да се промовишу праве вредности и у овом случају креативни млади људи који се баве музиком и имају храбрости и идеје да се у овом времену баве музиком која није доминантна у нашој земљи”, рекао је Митровић и додао да је “Ужичкa академскa парламентарнa унија, једина таква у Србији, основана прошле године и од тада до данас је имала значајан низ активности са циљем да промовише праве вредности, знање, морал, поштење, волонтеризам, патриотизам… Ово је један од начина да укључимо што већи број младих људи у друштвени живот. Оно што јако битно за нашу унију јесте да су по први пут од ове године и за награду Града Ужица и друге награде које додељује наш Град укључени млади људи који су имали изузетне резултате у претходној години”.

Хуманитарни концерт је такмичарског карактера а бендове ће оцењивати жири у саставу: професор Музичке школе “Војислав Лале Стефановић” – Игњат Милићевић, Милош Милојевић гитариста бенда “The Hghlanders”,Бојан Борисављевић, власник музичког студија “Franc” и Срђан Лазић власник “Music shop”. Награде су обезбедили “Music shop”, Студио “ Franc” и Градски културни центар. Сав приход од продати карата ће бити дониран Првој крагујевачкој гимназији за санацију штете од пожара.

“Ово су млади, креативни људи који имају шта да кажу и представе се својом музиком, они не пристају на тренутни систем вредности, а иза њих ће стати Градски културни центар и Град Ужице и пружити им подршку и неговати њихову креативност и уметност, што свакако треба да постане традиција, рекао је члан жирија Игњат Милићевић и додао да сваки бенд који се такмичи има своју ауторску музику којом ће се представити публици, а жири ће на основу свеобухватног наступа одабрати најбољи.