Хуманитарни базар НУРДОРА-а у Ужицу
15/11/2021

Хуманитарни базар НУРДОРА-а у Ужицу

Поводом обележавања Светског дана детета, у суботу 20. новембра 2021. године у холу Градског културног центра од 12 до 19 часова одржаће се НУРДОР хуманитарни базар.

Ова хуманитарна акција има за циљ да упозна грађане Ужица и околине са радом Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР.

“Позовите своје пријатеље, комшије, породицу да нас буде што више, како би наша деца знала да има много оних који мисле на њих и који се заједно боре за боље. Суштина и јесте у томе да ако сви учнимо бар по мало, заједно ћемо значајно помоћи”, поручују волонтери НУРДОР-а у Ужицу.

На штанду НУРДОР-а биће представљени следећи производи: чоколаде, термоси, шоље, дуксерице, књиге и сликовнице, друштвене игре за најмлађе, магнети…  Избором било ког производа помажете да малишанима оболелим од рака широм Србије обезбедимо што боље услове лечења.

Сва прикупљена средства биће намењена дугорочно веома важном пројекту, новој Родитељској кући у Београду, која ће обезбедити бесплатан смештај и свеобухватну психо-социјалну подршку деци и родитељима из целе Србије током лечења на београдским педијатријским хемато-онколошким одељењима. У том смислу, НУРДОР Родитељске куће су пројекти од националног значаја који обезбеђују стабилну и континуирану подршку свим породицама којима је она потребна. НУРДОР су 2003. године основали родитељи лечене деце, лекари и психолози и пријатељи из целе Србије са циљем да емотивно, практично и материјално помогну новим породицама које тек почињу дугу и неизвесну борбу за излечење својих малишана.“ – поручују из НУРДОР-а.