Гробље Сарића Осоје добија нову управну зграду
29/09/2020

Гробље Сарића Осоје добија нову управну зграду

У току је друга фаза радова на реконструкцији управне зграде Јавно комуналног предузећа „Биоктош“ на гробљу Сарића Осоје којa је изгорела у пожару у децембру прошле године. Вредност радова друге фазе, коју финансира ЈКП Биоктош и чији завршетак се очекује у новембру, је око 12 милиона динара. За прву фазу радова Град Ужице је из буџета издвојио око 10 милиона динара.

Према речима Ивана Станисављевића, члана Градског већа за јавна предузећа, радови се изводе у складу са динамичким планом.

“Ови радови обухватају завршетак зграде, израду фасаде, изолације, замену столарије, система грејања. Урађено је 383 m2 новог простора, који обухвата одвојен простор за раднике, нове канцеларије, целокопуна радна јединица гробља ће бити премештена у ову управну зграду. Након завршетка радова, нова управна зграда биће на понос како запослених тако и суграђана који ће на једном месту по први пут моћи да заврше све услуге које имају у Радној јединици гробље у ЈКП “Биоктош”. Очекујемо да целокупна зграда буде усељена до краја године.”

Драган Тешић из фирме Радмонт д.о.о. Бајина Башта истакао је да се радови на објекту управне зграде на гробљу Сарића Осоје изводе несметано и да се завршетак радова очекује почетком новембра.

“Остаје да се уради унутрашњи малтер, равнајући слојеви и керамичке плочице. Један део столарије је уграђен, други део ће бити до краја седмице. Вода и канализација су завршени.”

Директор ЈКП “Биоктош” Оливер Ристановић

Директор ЈКП “Биоктош” Оливер Ристановић навео је да је део средстава из пословне добити предузећа опредељен за завршетак друге фазе реконструкцију управне зграде на Сарића Осоју.

“Већина радника са гробља Сарића Осоје измештена је на гробље Доварје, тако да успевамо све послове да завршимо на време. Завршетком нове управе зграде радници ће имати много боље услове за рад.”

Ристановић је навео да су тренутно поред радова на изградњи управне зграде на Сарића Осоју у току и завршни радови на изградње друге зграде на Зеленој пијаци.